Pogledajte kako danas izgleda legendarni Highbury!

Nekada je ovdje Arsenal osvajao titule...

Pogledajte kako danas izgleda legendarni Highbury!

Najljepši Arsenalovi trenuci u klupskoj historiji vezani su za Highbury, legendarni stadion na kojem su Topnici svoje domaće utakmice igrali do preseljenja na Emirates.

Arsenal je na Highburyju zaigrao davne 1913. godine, a na mnogo moderniji Emirates je preselio 2006. godine, od čega je prošlo već deset godina.

Za to vrijeme, kultni Arsenalov dom dobio je potpuno novi izgled ali i funkciju. Kao što je mnogima već poznato, na mjestu gdje je Arsenal osvajao šampionske titule sada se nalazi stambeni kompleks, kojeg je 2009. godine otvorio Arsene Wenger. On se zove Highbury Square, a izgradnja kompleksa koštala je 130 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tokom gradnje ovog kompleksa srušene su tribine North Bank i The Clock End, a Highbury Square ima ukupno 650 stanova. Arsenal je čak 150 stanova prodao agenciji za promet nekretninama po imenu LondonMetric Property, a zanimljivo je istaći da je jedan stan kupio i legendarni fudbaler Arsenala Robert Pires.

Mnogi vole reći da je Highbury bio najljepši stadion na svijetu, a onima koji su tog mišljenja bi fotografije iz galerije mogle probuditi nostalgiju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi