Pogledajte kome je svoje glasove dao Dušan Bajević

FIFA-ina ceremonija The Best

Pogledajte kome je svoje glasove dao Dušan Bajević

E. Čaušević

U Zurichu je večeras održana ceremonija The Best u organizaciji FIFA-e.

U centru pažnje bila je dodjela nagrade za najboljeg igrača svijeta u 2020. godini koju je očekivano osvojio Robert Lewandowski.

No, ono što je sve iznenadilo jeste kategorija za najboljeg trenera. Mnogi su vjerovali da će ju osvojiti trener Bayerna, Hansi Flick, ali se to na kraju nije desilo.

Naime, nagradu je dobio Jurgen Klopp koji je imao isto glasova kao Flick, ali su presudili na kraju glasovi od selektora reprezentacija iz cijelog svijeta od kojih je Klopp dobio najveću podršku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svoje glasove dao je i sada već bivši selektor bh. reprezentacije Dušan Bajević. U izboru za najboljeg trenera Bajević je pet bodova dao Flicku, tri Kloppu, te jedan bod Julenu Lopeteguiju.

Što se tiče izbora za najboljeg igrača svijeta Bajević je pet bodova dao Lewandowskom, tri Sadiju Maneu, a jedan bod od bivšeg bh. selektora dobio je Cristiano Ronaldo.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Za Bajovica su mica i tavle, propali trener.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi