Pogledajte zanimljiv, dobar i brutalno iskren Bakin govor

Trener Zrinjskog otvorio dušu

Pogledajte zanimljiv, dobar i brutalno iskren Bakin govor

Trener Zrinjskog Blaž Slišković otvorio je dušu nakon večerašnjeg poraza od Maribora rezultatom 2:1.

"Čestitam gostima na pobjedi, bez obzira što je rezultat mogao biti drugačiji. Taj promašeni jedanaesterac je, po meni, dosta uticao na moju ekipu. Maribor se psihički mnogo digao nakon toga, a mi nismo odigrali loše prvih 20-25 minuta, ali onda smo pali. Nastojali smo unijeti svježinu u drugom poluvremenu, napravili dvije izmjene, ali nažalost nismo uspjeli", rekao je Slišković, te nastavio:

"Ni za jednog igrača ne mogu reći da se nije trudio, svi su se trudili. Ali, nedostaje nam to međunarodno iskustvo ovih utakmica kada morate igrati na rezultat. Da izvinete, krv smo propišali da izjednačimo na 1:1, a onda ti se desi da se igrači zanesu i krenu po drugi gol, pri tome zaborave da imamo povrijeđenog Jakovljevića koji praktično stoji na terenu... Bili smo u egalu, to je bio aktivan rezultat, ali smo kažnjeni. Sve u svemu, mogu samo čestitati Mariboru.".

Potom je popularni Baka vrlo iskreno progovorio o nekim dešavanjima sa ove utakmice, realnom odnosu Zrinjskog i Maribora, pojedincima sa tribina ali i o Marcosu Tavaresu, koji je pokazao da je klasa.

"Žao mi je to reći, ali na igrače je ostavilo traga i zviždanje s tribina u nakon 20-25 minuta kada je jedan naš igrač vratio loptu golmanu i to kod 0:0. A, nek samo jedan od tih pojedinaca siđe dole na teren, samo neka prohoda po ovoj vrućini - umrijet će. Ne zaslužuju ti momci zvižduke, to je ono što smo neobjektivni i što uvijek mislimo da smo najbolji. Najgore ti je kad ti dođe u publiku neznalica koja pobjegne od svoje žene, pa se iskali na igračima jer ne može njoj. To je žalosno. Niko ko se nije bavio fudbalom ne zna kako je teško igrati na +35. Ovo je težak sport. Šta smo mi, Ajax iz najboljih dana? Manchester? Mi trebamo dobiti Maribor 3:0? Nije to realno. Ovo je iskusna ekipa, vidjeli ste Tavaresa od 37 godina. Uđe i za deset minuta nam napravi dar-mar. To je igrač koji ima svoju cijenu, a mi nemamo takvih igrača", priznao je Slišković, koji se na kraju još jednom vratio na samu utakmicu i poručio da još ništa nije gotovo: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ostaje žal za svim večeras, ali ne znači ovo da ćemo se pomiriti s tim da smo ispali. Dok god ima još 90 minuta da se igra u Mariboru, mi ćemo pokušati. Otvorit ćemo se u revanšu, može nas to koštati ali nama ništa drugo ne preostaje. Koliko ćemo uspjeti u tome, vidjet ćemo, ali daleko od toga da u Maribor idemo na izlet".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije