Pogodak Lopeza vrijedan duple krune
Trenutak kada Lopez postiže pogodak

Pogodak Lopeza vrijedan duple krune

A. Beganović

Portugalski prvak Porto u finalu tamošnjeg fudbalskog Kupa minimalno je slavio protiv Pacos de Ferreire (1:0) i tako se priključio nizu momčadi koje su u ovoj sezoni osvojile dvostruku krunu.

Finalni susret portugalskog Kupa igran je na stadionu Nacional u Oeirasu, nedaleko od Lisabona. Tokom svih 90 minuta susreta Porto je imao inicijativu i na kraju je sasvim zasluženo došao do drugog trofeja u sezoni.

Jedini pogodak na utakmici postigao je argentinski napadač Lisandro Lopez u 6. minuti. Portu je ovo 14 trofej u nacionalnom Kupu, prvi nakon 2006. godine.


Portugalski fudbalski kup, finale:
Porto – Pacos de Ferreira 1-0 (Lopez 6').

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.