Pogodak Ramića u trijumfu juniora Herthe

Savladali Dynamo

Pogodak Ramića u trijumfu juniora Herthe

Adnan Beganović
Teme:

U 9. kolu juniorske Bundeslige grupa Sjever/Sjeveroistok mladi fudbaleri Herthe su uz pogodak bosanskohercegovačkog juniorskog reprezentativca Miralema Ramića savladali Dynamo Dresden (5:2).

Juniori berlinske Herthe stigli su do četvrte pobjede u sezoni, te su se učvrstili u sredini prvenstvene tabele.

Pored Ramića u pobjedi nad Dynamom za Herthu su pogađali Ngankam (tri gola), te Julian Albrecht.

U derbiju kola juniori HSV-a su savladali vodeći Leipzig koji je preko Daniela Hartmanna stigao do prednosti. Ipak, golovima Heila Ogechika i Valentina Zallija HSV je uspio preokrenuti rezultat u svoju korist.

Leipzig je i pored poraza i dalje lider na tabeli sa 21 osvojenim bodom, St.Pauli je drugoplasirani sa istim brojem bodova ali sa slabijom gol razlikom, HSV je petoplasirani sa 19, a Hertha sedmoplasirana sa 14 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi