Sturm se ekspresno oglasio nakon što je sudija pogođen flašom u glavu
Foto: SK Sturm

Meč je još trajao, a iz austrijskog kluba je stiglo zvanično saopštenje

Sturm se ekspresno oglasio nakon što je sudija pogođen flašom u glavu

Meč 3. pretkola Lige Evrope između Sturma i AEK Larnace koji se igra u Gracu je prekinut u drugom poluvremenu pošto je neko od domaćih navijača flašom u glavu pogodio pomoćnog suca.

Glavni arbitar je nakon užasnih scena poslao sve igrače u svlačionicu, a povrijeđenom linijskom sudiji se morala ukazati medicinska pomoć.

Navijači Sturma su očigledno bili izrevoltirani činjenicom da njihov klub gubi od AEK-a, ali opravdanja za pomenuti incident ne smije biti, a nije ga bilo ni u zvaničnom saopštenju Sturma.

"Ponašanje navijača na današnjoj utakmici Lige Evrope nikako nije prihvatljivo. Ono šteti reputaciji čitavog fudbala i nas kao kluba. Uvijek se trudimo da slavimo fudbal, a fair-play je naš glavni prioritet. Žao nam je što smo danas razočarali ljubitelje fudbala", poručili su iz Sturma i dodali da je osoba koja je pogodila sudiju pronađena, te da će biti sankiocnisana od strane nadležnih organa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Top Komentari

Jaa
E kao sto rece ranije, tu je ta razlika izmedju Balkana i Europe, na balkanu bi ovaj bio eroj a u Europi se odma odstranjuje od normalnih
13 8
mirsocomaga
ma nama bi ligu suspendovali proglasili bi nas kao divljake i huligane i kako vec........a ovo je kao samo incident...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi