Pojačajte zvuk: Svi su bili mirni, a onda je Origi zabio...

Nevjerovatna reakcija

Pojačajte zvuk: Svi su bili mirni, a onda je Origi zabio...

A. Čaušević

Engleski klubovi su poznati po privrženosti i lojalnosti svojih navijača, međutim rijetko koji klub na svijetu je voljen kao Liverpool. 

Redsi su sinoć po šesti put osvojili Ligu prvaka. Sa 2:0 pobijeđen je Tottenham, ekipa s Anfielda je poveo u drugoj minuti kada je penal iskoristio Mohamed Salah, a konačan rezultat u 87. minuti postavio je Divock Origi.

Susret sa Wanda Metropolitana su organizovano pratili navijači Redsa širom svijeta, a jedan video je postao viralan.

Nekoliko hiljada je u mirno stajalo, gledalo u ekran, slušalo komentatora...Lopta je došla do Origija koji zabija za 2:0, nakon čega je uslijedila eksplozija.

Zaista nevjerovatne scene...

Niko nikada u Ligi prvaka neće imati učinak kao Divock Origi!

Belgijanac je ušao s klupe i ponovo se pokazao kao "talisman" Juergena Kloppa jer je i u polufinalu protiv Barcelone bio dvostruki strijelac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Origiju je gol u finalu bio treći ovosezonski u Ligi prvaka, a intersantno sve tri njegova šuta završila su u protivničkoj mreži. Učinak koji će rijetko ko nadmašiti.

Inače, Origi je posao tek drugi Belgijanac koji je zabio u finalima Lige prvaka. Prije njega gol u najvećoj klupskoj utakmici zabio je Yannick Carrasco za Atletico 2016. godine protiv Reala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi