Pojačao se FK Radnik: Potpisao Vilim Posinković
Foto: Facebook/FK Radnik

Rođeni Sarajlija karijeru nastavlja u Bijeljini

Pojačao se FK Radnik: Potpisao Vilim Posinković · Zvanično

FK Radnik je upravo predstavio svoje novo pojačanje, a riječ je o 28-godišnjem Vilimu Posinkoviću.

Posinković igra na poziciji lijevog krila, a možda igrati i u samom špicu napada, te bi za Bijeljince trebao predstavljati pojačanje i zbog velikog iskustva s obzirom da je do sada igrao u više država.

Ovaj ofanzivac je posljednji angažman imao u bugarskom prvoligašu, Lokomotivu iz Plovdiva. Bugarski tim je napustio po završetku prošle sezone i od tada je bio slobodan igrač.

Vilim Posinković, rođeni Sarajlija s hrvatskim pasošem, svoju karijeru je počeo u HAŠK Zagreb, a zatim je igrao u Lučkom, turskim klubovima Kayseri Erciyesspor i Giresunspor, zatim Kavali, Iraklisu, Kissamikosu i Eginaikosu u Grčkoj, Slaven Belupu, finskom RoPSu, kiparskom AEZ Zakakiouu, poljskom Ruch Chorozowu i Lokomotivu. Igrao je već kratko i u BiH i to u Olimpiku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone je odigrao ukupno 21 utakmicu za Lokomotiv, te je postigao 2 gola i upisao tri asistencije.

Top Komentari

Rus
17 klubova 28 godina!!!!?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi