Pojačava se Barcelona: Dogovoren transfer od 35 miliona eura
Foto: EPA

Iz Seville na Nou Camp

Pojačava se Barcelona: Dogovoren transfer od 35 miliona eura

M. Šljivak

Prvak Španije Barcelona dogovorila je transfer vrijedan 35 miliona eura.

Novi igrač katalonskog velikana postaće francuski fudbaler Clement Lenglet, koji dolazi iz ekipe Seville.

Transfer između Barce i Seville je dogovoren. Katalonci se za usluge 23-godišnjeg štopera Andalužanima isplatiti 35 miliona eura uz tri miliona koja će biti isplaćenja njegovom bivšem klubu Nancyju.

Službena objava transfera desiće se u narednim danima. Lenglet će tako postati član Barce gdje će se za štopersko mjesto boriti sa Samuelom Umtitijem i Gerardom Piqueom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj štoper je u redove Seville stigao iz Nancyja u januaru 2017. godine. Pokazao se kao pravo pojačanje, a protekle sezone je odigrao 54 utakmice u svim takmičenjima i postigao je četiri gola.

Sevilla će dobro zaraditi na njemu jer su ga doveli za nešto više od pet miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi