Pokazali smo da možemo
Nadamo se da je Mirza namjestio ruku

Preko Finske materijalizirati Crnu Goru

Pokazali smo da možemo

M. Maksimović

Dugo smo je čekali, tražili, najavljivali, a ona je došla kada smo se najmanje nadali. Košarkaši su pobjedili Crnu Goru i sada u potpuno drugačijoj atmosferi dočekuju prvu narednu utakmicu protiv Finske.

Utakmicu u kojoj bi smo došli na domak drugog kruga, ili u namjanju ruku sa kojom bi smo dodatno zakomplicirali ionako komplikovanu situaciju u grupi C. Crnu Goru smo savladali, od Grčke smo izgubili, ali ono što se može vidjeti, nismo previše mijenjali način naše igre. Protiv Grčke nije funkcionisala trica, protiv Crne Gore jest, ali ništa strašno, godinama u Evropi imamo klubove i selekcije koje praktički žive od šuta.

Probleme u skoku smo očekivali, problemi su i dalje prisutni, ali se maksimalnim angažmanom u defanzivi svih igrača može donekle naš hendikep neutralisati.

Ono što moramo svesti na najmanju moguću mjeru su naše crne rupe. Jer u kratkom vremenu protivnice prave velike serije iz kojih se teško izvlačimo. Grci su nas dobili u dvije serije, Crna Gora je u jednom trenutku napravila seriju 13:0 i malo je nedostajalo da se ponovi susret sa Grcima.

Imamo previše iskusnih igrača da bi smo u dvije - tri minute primili puno poena, izgubili određen broj lopti. Psihološku barijeru smo probili, pokazali da možemo i sebi ali i drugim selekcijama u grupi i sada ne smijemo olako sve prosuti.Danas imamo novu priliku, igramo protiv Finske koja jeste neugodna, ali nije kvalitet recimo jedne Crne Gore.


Finci puno šutiraju trojki, u dvije utakmice ukupno 50, imaju nekoliko neugodnih igrača kao što su Koponen, Huff, Salin, tu je Möttölä. Dovoljno za maksimalan oprez, respekt, ali ne i strah. Uz pravu  selekciju šuta, određenu dozu agresivnosti, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. A onda je sve moguće, pa i prolaz u drugi krug.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije