"Pokazivao nam je slike iz filmova Gladiator i 300 da igramo kao ratnici, a mi smo izgubili 7:1"

Blackburn doživio katastrofu na Old Traffordu

"Pokazivao nam je slike iz filmova Gladiator i 300 da igramo kao ratnici, a mi smo izgubili 7:1"

E. Čaušević

Blackburn Roversi svojevremeno su bili standardni član Premiershipa, ali već godinama ne mogu nikako da se vrate u društvo najboljih.

Blackburn je iz Premiershipa ispao 2012. godine i nije uspio da se vrati još uvijek u najjači rang engleskog fudbala iako su svojevremeno imali nekoliko zaista odličnih generacija na okupu.

Odličan tim Blackburn je imao u sezoni prije ispadanja iz Premiershipa kada je trener bio Sam A-lardyce. Tada su u ekipi bili igrači poput Salgada, Phila Jonesa, El-Hadji Dioufa i Gaela Giveta.

Upravo se Givet prisjetio te sezone u Blackburnu i nestvarne scene koju je doživio u svlačionici prije utakmice protiv Manchester Uniteda.

Utakmica između Manchester Uniteda i Blackburna igrala se 27. novembra 2010. godine, a Crveni đavoli su ponizili Roverse i pobijedili ih s čak 7:1.

U ovoj utakmici blistao je legendarni Dimitar Berbatov koji je zabio čak pet golova i odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri. Dva gol za United postigli su još Park i Nani, a jedini strijelac za Blackburn bio je Samba u 83. minuti za konačnih 7:1.

Oglasi

Givet je bio tada u ekipi Blacburna, ali je meč na Teatru snova odgledao s klupe za rezervne igrače. No, poručio je da govor trenera Allardycea neće zaboraviti do kraja života.

"Sjećam se da smo 2010. godine s Blacburnom igrali u gostima protiv Manchester Uniteda. Sam Allardyce je prije utakmice u svlačionici održao govor za cijeli tim. Pokazivao nam je slike iz filmova Gladiator i 300 da nas motiviše i da na terenu budemo ratnici. Nakon pola sata igre gubili smo 3:0, a na kraju smo poraženi sa 7:1", rekao je Givet.

Givet je Blackburn napustio dvije godine kasnije i vratio se u Francusku gdje je potpisao za Arles. U centru pažnje našao se ponovo 2015. godine kada je otišao iz Eviana, a tada je izjavio da je su ga iz kluba otjerali jer su mislili da je džihadist.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tri dana prije prve utakmice me predsjednik pozvao u njegov ured zbog nečega što se činilo suludim i što nije imalo nikakve veze s nogometom. U Evianu su htjeli da me prisile da se obrijem. S 33 godine ne želite da vas tako tretiraju. Gledaju me kao džihadista, a nisam ni musliman", objasnio je Givet.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Jbt svaki dan napisu nesto o Unitedu, brt, niti jedan klub nema vijesti ko ovaj
1 0
po koji put ovo vec citamo? :/
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi