"Pola" Bergama stiže na San Siro!

Atalanta večeras dočekuje Valenciju

"Pola" Bergama stiže na San Siro!

Atalanta je u svom prvom nastupu u Ligi prvaka uspjela dogurati do osmine finala, pa će tim iz Bergama večeras odigrati i prvu, historijsku utakmicu nokaut faze prestižnog takmičenja.

Atalanta utakmice elitnog takmičenja ne može igrati na svom stadionu Atleti Azzurri d'Italia, pa mečeve Lige prvaka igra u Milanu, na San Siru.

Tako će se i večerašnji, prvi meč osmine finala odigrati na stadionu Milana i Intera, a više desetaka hiljada navijača Atalante se sprema na 80-ak kilometara dug put do San Sira.

Prema pisanju web sajta Calcio e Finanzia, trenutno se oko 45.000 navijača Atalante očekuje na San Siru, ali bi ta cifra mogla narasti kako se bude bližio trenutak početka meča.

Dakle, moglo bi se desiti da na San Siro stigne i više od 50.000 navijača iz Bergama.

Pomalo nevjerovatan podatak kada se u obzir uzme da čitvar Bergamo ima oko 120.000 stanovnika.

Inače, tokom grupne faze Lige prvaka utakmice na San Siru (kapacitet 70.000+) je u prosjeku pratilo oko 29.500 domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je večeras prema kladionicama, pa tako i prema kladionici Meridian, faovorit protiv Valencije.

Kompletnu ponudu za duel Atalante i Valencije na San Siru možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.