Policija kriva za tragediju na Hillsboroughu!

Zakašnjela pravda za navijače Liverpoola

Policija kriva za tragediju na Hillsboroughu!

Opširna istraga tragedije na Hillsboroughu otkrila je da je za smrt 96 navijača kriva policija.

Te 1989. godine na utakmici FA Cupa između Nottinghama i Foresta stradalo je 96 navijača Liverpoola, a za jednu od najvećih tragedija na fudbalskim terenima ikada kriva je policija i to zbog propusta u planianju i organizaciji utakmice.

Odluku porote su svi pozdravili velikim aplauzom, a svi prisutni su zagrljeni zapjevali čuvenu himnu navijača Liverpoola "You'll never walk alone".

Dakle, najveći krivac za katastrofu na Hillsboroughu je policija, koja je odgađala proglašenje velikog incidenta i hitne intervencije, pa je tako i pružanje stradalima bilo zakašnjelo.

Također, potvrđeno je i kako su propusti na samoj infrastrukturi stadiona jedan od uzroka nesreće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovaj dan donio je zakašnjelu pravdu za 96 navijača Liverpoola koji su poginuli u tragičnoj katastrofi", istakao je britanski premijer David Cameroon nakon presude.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi