Policija pronašla krivca za parolu "White Lives Matter Burnley"

Skandal na Etihadu obilježio meč

Policija pronašla krivca za parolu "White Lives Matter Burnley"

E. Čaušević

Veliki skandal desio se na sinoćnjoj utakmici između Manchester Cityja i Burnleyja.

Naime, dok su igrači oba kluba bili na koljenima u znaku protesta i podrške za pokret "Black Lives Matter" iznad Etihada se pojavio avion koji je imao parolu za javnost.

Na paroli koja je bila zakačena za avion pisalo je "White Lives Matter Burnley" što je šokiralo sve na stadionu, ali i pored TV ekrana.

Iz Burnleyja su se odmah oglasili nakon meča i poručili da nemaju nikakve veze s tom porukom, te da je to potez pojedinca koji se prestavlja kao navijač ovog kluba.

Odmah su saopštili da će pokušati saznati ko stoji iza svega toga, a obećane su brzo ispunili. The Sun piše da je Jake Hepple glavni osumnjičeni za parolu koja se pojavila sinoć iznad Etihada.

Hepple se čak oglasio na Facebooku ubrzo nakon što je avion bio u kadru, te je poručio: "Volio bih da se izvinim apsolutno je*eno nikome". Policija je povezala Hepplea s ovim činom, te je on jutros uhapšen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je i ranije imao nekoliko rasističkih ispada, ali ovaj put je odlučio to javno da uradi što je šokiralo cijelu Englesku.

[twitter]https://twitter.com/republic_scouse/status/1275192269986037760[/twitter]

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Znaci englezi se ne slazu da "bijeli zivoti imaju vaznost". Ebem li vam kraljicu u usta ona stara
3 4
Penderinos
Još malo pa ce ispasti "zarobi bjelca pa mu hebi matter"
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi