Guardiola sinoć nije imao razloga za radost: Ovo baš ne izgleda dobro

Aguero teže povrijeđen?

Guardiola sinoć nije imao razloga za radost: Ovo baš ne izgleda dobro

E. Čaušević

Manchester City je sinoć na Etihadu deklasirao Burnley sa 5:0 u meču 30. kola Premiershipa.

Građani su uspjeli lagano da dođu do nove pobjede i učvrste se na drugoj poziciji na tabeli. Ipak, Pep Guardiola je nakon meča bio vidno razočaran jer je ostao bez svog ponajboljeg igrača.

Naime, u finišu prvog poluvremena iz igre je morao izaći Sergio Aguero koji se požalio na bolove u koljenu nakon duela s jednim od igrača gostujućeg tima.

Aguero je u toj situaciji izborio penal, ali je odmah pokazao da neće moći nastaviti utakmicu. Guardiola je nakon meča izjavio da situacija nije baš najbolja, te da je sezona za Argentinca vjerovatno završena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osjetio je bol u koljenu i ovo zaista ne izgleda dobro. Bojim se da je sezona za njega završena. Doktori kažu da će oporavak potrajati, ali sutra će uraditi detaljne preglede i više ćemo tada znati. Još uvijek se nadam nekim dobrim vijestima, ali trenutno ne izgleda dobro", poručio je Guardiola.

Ovo će sigurno biti veliki udarac za Građane ukoliko se ispostavi da je Aguero teže povrijeđen. City pored Premiershipa u avgustu očekuje i Liga prvaka, odnosno revanš meč osmine finala protiv Real Madrida. Kako stvari stoje Aguero bi mogao propustiti ovaj meč.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi