Policija upala u kuću Antonija Contea

Afera namještanja ponovo potresa Italiju

Policija upala u kuću Antonija Contea

Nakon što je jutros zbog sumnji u namještanje utakmice uhapšen kapiten Lazija Stefano Mauri, policija se pojavila pred kućom trenera Juventusa Antonia Contea.

Još jedna velika afera potresa italijanski nogomet. U slučaju Calcioscommesse, u prevodu fudbalsko klađenje, dogodila su se nova hapšenja i pretresi kuća.

 

Za Evropsko prvenstvo je definitivno otpao Zenitov igrač i italijanski reprezentativac Domenico Criscito, koji je osumnjičen da je direktno učestvovao u namještanju utakmica. Zbog toga neće vidjeti Poljsku i Ukrajinu.

 

Međutim, glavni lik u cijeloj priči mogao bi biti trener Juventusa Antonio Conte, kojem je policija pretresla kuću u popodnevnim satima i koji je priveden na saslušanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Očekuje se da italijansko državno tužilaštvo sutra objavi optužnice protiv, za sada, dvadesetak osumnjičenih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije