Poljaci krupnim koracima ka EP, pala je i Gruzija

Ubjedljiva pobjeda od 4:0

Poljaci krupnim koracima ka EP, pala je i Gruzija

Teme:

U okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstva, Poljska je u grupi D uspjela ostvariti gostujuću pobjedu nad selekcijom Gruzije. Konačan rezultat nakon 90 minuta igre glasio je 4:0. 

Iako su tokom čitavog prvog poluvremena dominirali, do prvog pogotka Poljaci su stigli tek u drugom dijelu, tačnije u 51. minuti preko Glika.

Vodstvo je u 71. minuti udvostručio Krychowiak, da bi dvije minute kasnije Poljska preko Mile postigla novi pogodak. Konačnih 4:0 u zadnjoj minutu susreta postavio je Milik. 

Nakon današnje pobjede Poljska u grupi D zauzima prvu poziciju sa deset osvojenih bodova, dok je Gruzija na petom mjestu sa sedam bodova manje. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, grupa D

Gruzija - Poljska 0:4 (Glik 51., Krychowiak 71., Mila 73., Milik 90.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.