Sudija je samo stajao: UEFA je Izraelcima odbila minutu šutnje, uslijedio je neviđeni početak meča!

Na susretu Poljska - Izrael

Sudija je samo stajao: UEFA je Izraelcima odbila minutu šutnje, uslijedio je neviđeni početak meča!

Admin Čaušević

UEFA nije dozvolila održavanje minute šutnje na utakmici kvalifikacija za Evroposko prvenstvo za igrače do 21 godine između Poljske i Izraela. Neposredno nakon prvog sudijskog zvižduka nastala je scena koja će obići svijet. 

Oružani sukob Izraela sa Palestinom traje do početka oktobra, a nakon pauze od mjesec dana izraelske fudbalske selekcije su se vratile svojim obavezama, odnosno kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izraelska U21 selekcija je u petak navečer gostovala Poljskoj na stadionu u Lodzu te je ne kraju upisala poraz sa 2:1.

Rezultat utakmice nije ono zbog čega je ovaj meč završio u centru pažnje veće dešavanja sa samog početka utakmice. 

[related]https://twitter.com/AJC_CE/status/1725579985342067004[/related]

Prije susreta Izrael i Poljska su tražile da se održi minut šutnje kako bi se odala počast stradalim Izraelcima međutim UEFA je taj prijedlog odbila, ali su akteri meča ipak pronašli način da reaguju.

Oglasi

Naime, nakon što je makedonski arbitar Jovan Kachevski dao znak da meč može početi igrači obje ekipe su samoincijativno odlučile da ne igraju prvi minut.

Lopta i svi igrači su stajali u mjestu, a ni sam sudija nije imao izbora nego da sačeka igrače da obave ono što su zacrtali poslije čega se meč uredno nastavio igrati.

UEFA je kategorična da ne zauzima bilo čiju stranu u oružanom sukobu između Palestine i Izraela, posebice u slučaju isticanja bilo kakvih političkih poruka.

Posljednjih dana i A selekcija Izraela je igrala svoje mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kosova i Švicarske i na tim mečevima nije bilo minute šutnje.

Upravo iz tog razloga reprezentativci Izralea su tokom intoniranja himni na poseban način slali podršku zarobljenim i ubijenim sunarodnjacima.

Top Komentari

Realno01
Zamisli smjelosti tražiti minutu šutnje za sebe dok genocid vršiš.Zaista najodvratnija nacija u povijesti čovječanstva.Fuj kakva.ovna od ljudi.
4 0
Hanibal
Treba ih izbaciti iz UEFA takmicenja. Zapravo, Izrael svo vrijeme ucestvuje u takmicenjima Evrope a nije zemlja u Evropi. Kakva protekcija za jednu zemlju. Trebaju se takmiziti u takmicenjima Azije. Izrael nije evropska zemlja ali svo vrijeme igraju gdje ne trebaju igrati. Isuvise se popustalo ovoj teroristickoj zemlji.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi