Slovenac selektor Kosova šokirao: "Žao mi je što smo pobijedili Izrael i ostavili ih bez EURO-a!"

Primož Gliha i nevjerovatna izjava

Slovenac selektor Kosova šokirao: "Žao mi je što smo pobijedili Izrael i ostavili ih bez EURO-a!"

Eldar Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Kosova, Slovenac Primož Gliha, šokirao je javnost izjavom nekoliko dana nakon utakmice protiv Kosova. Kaže da u dubini duše žali što je njegova selekcija Izraelce ostavila bez plasmana na EURO.

S obzirom na to da Izrael nije igrao utakmice u oktobru, one su nadoknađene ovog mjeseca van FIFA-inog termina. Prvo je Izrael poražen u Prištini od Kosova, a onda je remizirao protiv Švicarske u Mađarskoj gdje je bio nominalni domaćin.

Izrael je dva kola prije kraja gotovo bez šanse za direktan plasman na EURO i igrat će vrlo vjerovatno baraž u martu. Bilo je to jasno i prije utakmice sa Švicarskom, odnosno već nakon poraza na Kosovu.

Međutim, nekoliko dana nakon utakmice na Fadil Vokkri stadionu, selektor Kosova Primož Gliha dao je jako čudnu izjavu. Mnogi će mu zamjeriti zbog onoga što je rekao. 

"Znam da će zvučati čudno, ali osjećaji su bili pomiješani, bio sam sretan zbog pobjede, ali duboko u sebi bilo mi je žao što smo pobijedili Izrael pa su propustili priliku da se plasiraju na Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Kosova.

Oglasi

Međutim, za one koji ne znaju, treba reči da je Gliha jedno vrijeme igračke karijere proveo u Izraelu. Od 1997. do 2001. godine igrao je za tamošnje Hapoel Beit Shean, Hapoel Tel Aviv i Bnei Sakhnin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kosovo ide na EURO u Njemačku?

Inače, Kosovo će na teren ponovo sutra. Od 20:45 ova selekcija gostuje kod Švicarske i ako kojim slučajem pobijedi u posljednjem kolu nadat će se čudu i plasmanu na EURO, no šanse za to su zaista samo teoretske. 

Što se Glihe tiče, to će mu biti peta utakmica na klupi Kosova nakon što je u julu preuzeo ovu selekciju. Na dosadašnje četiri upisao je dvije pobjede, poraz, te remi i to protiv Švicarske što je sigurno sjajan rezultat za ovu selekciju.

Top Komentari

snupi
Trebaju ga Kosovari nogirati pa nek ide trenirati cioniste i zlocince u Izraelu.
4 0
Hanibal
Trebaju ga Albanci odmah smijeniti kao trenera Kosova. To je necuveno. Mozda je i pare uzeo da izgubi ali igraci Kosova ga nisu poslusali. Idiot i cionist.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi