Spuštene glave, iščekivanje, pa eksplozija emocija
Do samog kraja Poljaci su strahovali za plasman dalje, ali na kraju ih je sreća pogledala (Foto: EPA)

Poljaci slave plasman u osminu finala

Spuštene glave, iščekivanje, pa eksplozija emocija

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Poljske poražena je večeras od Argentine s 2:0, ali je usprkos porazu uspjela da se plasira u osminu finala Svjetskog prvenstva jer Meksiko nije uspio velikom razlikom pobijediti Saudijsku Arabiju (2:1).

Prava drama odvijala se u grupi C na Svjetskom prvenstvu u Kataru i u jednom trenutku je broj žutih kartona odlučivao putnika u osminu finala Mundijala.

Meksiko je u tim trenucima imao 2:0 protiv Saudijske Arabije, Poljska je gubila istim rezultatom od Argentine, ali su Poljaci imali manje žutih kartona i išli su dalje.

Igrači Poljske slave nakon što su saznali da idu u osminu finala Svjetskog prvenstva (Foto: EPA)

Do samog kraja čekala se odluka. Poljaci su završili svoj meč i čekali su vijesti s meča Meksika i Saudijske Arabije. Meksiko nikako nije smio zabiti gol.

To se na kraju srećom po Poljake nije desilo. Saudijci su uspjeli postići pogodak u nadoknadi za 2:1 i slavlje Meksikanaca je moglo početi.

Na terenu je automatski počelo slavlje Poljaka. Robert Lewandowski i ekipa s osmijehom su napustili teren, iako je teško reći da su plasman dalje zaista i zaslužili.

Poljacima u osmini finala slijedi još jedan težak meč. Suočit će se s aktulnim prvacima svijeta Francuzima koji su osvojili prvo mjesto u grupi D.

Navijači Poljske su strahovali do posljednjih sekundi (Foto: EPA)

S druge strane Argentina će put do četvrtfinala tražiti protiv selekcije Australije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Trenutni parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru izgledaju ovako:

Nizozemska - SAD
Engleska - Senegal
Argentina - Australija
Francuska - Poljska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi