Lewandowski je napokon uspio, nakon gola je zaplakao

Velika pobjeda Poljske

Lewandowski je napokon uspio, nakon gola je zaplakao

Edmir Škorić

Poljska nogometna reprezentacija pobijedila je Saudijsku Arabiju s 2:0 u utakmici 2. kola grupe C Svjetskog prvenstva.

Saudijci su uspjeli na startu turnira šokirati favorizovanu Argentinu i pobijediti je s 2:1, a i danas su bili sjajni, rekli bismo u nekim intervalima utakmice bolji rival od Poljaka, ali su izgubili s 2:0.

U prvih 20-ak minuta opasnija je bila Saudijska Arabija, potom se onda Poljska budi, a u 39. minuti dolazi i do gola. Lewandowski je odigrao povatnu loptu za Zielinskog, koji je snažnim udarcem pogodio za 1:0.

U završnici prvog dijela drama, VAR i penal za Saudijce. Bielik je srušio Al Shehrija, a sudija je nakon pregledavanja VAR snimke pokazao na bijelu tačku, ali je Szczesny odbranio penal Al Dawsaryju, a potom i Al Breliku.

U 55. minuti velika šansa za Arape, ali je Szczesny odbranio zicer Al Dawsaryju, jednom od tragičara Saudijaca jer je promašio i penal i veliku šansu.

Sjajni Robert Lewandowski: Prvi gol na svjetskim prvenstvima i 77. ukupno za Poljsku (Foto: EPA)

Al Buraikan je u 60. minuti snažno šutirao, ali je okvir gola spasio Poljake, a onda na drugoj strani Milik glavom šutira, lopta pogađa ponovo okvir gola. U 66. minuti nova stativa, ovaj put Lewandowski.

Oglasi

I kada je izgledalo da bi lako Saudijska Arabija mogla da dođe barem do boda s kojim bi si otvorila vrata nokaut faze, stigao je gol Poljaka u 82. minuti kojim je sve bilo gotovo.

Iskusni Lewandowski postigao je svoj prvi gol ikad na svjetskim prvenstvima nakon velike greške Al Malkija, koji je napadaču Barcelone praktično dodao loptu i ovom nije bilo teško da loptu spremi u mrežu.

U 90. minuti je Lewandowski imao još jednu sjajnu šansu, ali nije uspio da postigne novi gol, pa je ostalo 2:0. Inače, nakon što je postigao prvi gol na SP ikada, Lewandowski je zaplakao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bio je to njegov 77. gol ukupno za Poljsku i dakle prvi na SP u pet odigranih mečeva.

Poljska je sada lider u grupi sa četiri boda, Saudijska Arabija ima tri, Meksiko bod, a Argentina je na nuli, pa večeras Lionel Messi i društvo nemaju izbora u duelu s Meksikom.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Nikakav igrač, sad se vidi da ne može brz suigrača i tap ins.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi