Poljski selektor o Oblakovoj izjavi: E, zato će Euro gledati na TV-u
Foto: EPA

Odgovorio sjajnom golmanu

Poljski selektor o Oblakovoj izjavi: E, zato će Euro gledati na TV-u

U sklopu posljednjeg kola kvalifikacija za Euro 2020. večeras će se Varšavi sastati Poljska i Slovenija.

Slovenci su u prvom meču odigranom u septembru slavili s 2:0, a tada se više nego o samoj utakmici pričalo o izjavi koju je dao golman Jan Oblak.

On je, između ostalog, kazao kako se više umorio davajući izjave nakon utakmice nego na samom terenu, a mediji u Poljskoj nisu propustili da na te riječi ne podsjete selektora Jerzyja Brzeczeka.

Na konferenciji za medije nije štedio Oblaka, pa ni Sloveniju...

"Oblak je golman svjetske klase, o njegovim kvalitetama ne treba trošiti riječi. no očito je kako mu nedostaje poniznosti. Možda je to razlog zašto ćemo mi igrati na Evropskom prvenstvu, a Slovenci će ga gledati ispred televizora", poručio je Brzeczek.

Meč između Poljske i Slovenije na rasporedu je od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi