"Jan Oblak je najbolji golman svijeta, siguran sam da će i FIFA to prepoznati"

Trener Atletico Madrida o sjajnom Slovencu

"Jan Oblak je najbolji golman svijeta, siguran sam da će i FIFA to prepoznati"

Diego Simeone, trener Atletico Madrida, je nakon pobjede nad Ahtletic Bilbaom govorio o golmanu svoje ekipe Janu Oblaku.

Jan Oblak je u subotu, u pobjedi svog Atletica (2:0) po deveti put ove sezone, u trinaest nastupa za Jorgandžije, sačuvao svoju mrežu što je potaklo Simeonea da pohvali sjajnog Slovenca.

Inače, Oblak je čeverostruki uzastopni osvajač nagrade za najboljeg golmana LaLige, ali još nije dobio neko svjetsko priznanje.

"Jan je najbolji golman na svijetu, nemam nikakvu dilemu. Svake sezone napreduje i pomaže ekipi da zasija... Pokazuje da je najbolji svaki dan, na treninzima i na utakmicama. Siguran sam da će to prepoznati i u FIFA-i i da će mu dodijeliti naradu za najboljeg golmana planete", izjavio je Diego Simeone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oblak je u Atletico Madrid stigao na ljeto 2014. godine iz Benfice za 16 miliona eura. Od tada je upisao 221 nastup, a čak 126 puta je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi