Polonia u posljednjem susretu kola savladala Pogon

Polonia slomila otpor gostiju u drugom poluvremenu

Polonia u posljednjem susretu kola savladala Pogon

Danas je odigran posljednji susret 15. kola poljske Ekstraklase, a snage su odmjerili, Polonia i Pogon, slavio je domaćin, 2:0.

Polonia je očekivano mnogo bolje ušla u susret, a već u 4. minuti zaprijetio je domaćin, ali je udarac Golebiewskog bio neprecizan. Napadala je Polonia i u nastavku susreta, ali nije uspjela iskoristiti prilike koje su joj se ukazale. U finišu prvog poluvremena nakon odličnog ubačaja Čotre, neprecizan je bio Pazio. 

 

Na samom startu drugog poluvremena poveo je domaćin, nakon autogola Dabrowskog. U 59. minuti Polonia već vodi 2:0, a strijelac je za domaćina bio Dvalishvili. Polonia je do kraja bez problema zadržala prednost i slavila, 2:0. 

 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Poljska Ekstraklasa, 15. kolo:

Polonia - Pogon 2:0 (Dabrowski 47-ag, Dvalishvili 59)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.