Polubrat Kyliana Mbappea nije prošao probu u francuskom drugoligašu
Foto - Instagram

Morat će potražiti drugi klub

Polubrat Kyliana Mbappea nije prošao probu u francuskom drugoligašu

M. Šljivak

Polubrat zvijezde PSG-a Kyliana Mbappea, 32-godišnji Jires Kembo Ekoko, nije uspio proći probu u francuskom drugoligašu Sochauxu.

Član francuske Ligue 2 testirao je nekoliko fudbalera pred početak nove sezone. Među njima je bio i Ekoko, ali nakon sedam dana saopšteno mu je da nije zadovoljio.

"Sochaux neće angažovati Jiresa Kemba Ekoka i želimo mu sreću u nastavku karijere", saopšteno je dans.

Jires Kembo Ekoko imao je šest godina kada su ga usvojili roditelji Kyliana Mbappea. Rođen je u DR Kongo, a fudbalsku karijeru je gradio širom svijeta.

Pored francuskih klubova gdje je igrao za Renness, igrao je u Emiratima i Kataru, te u Turskoj, gdje je bio član Bursapsora.

Nije previše tamo igrao zbog povrede koljena i očigledno je da mu ona predstavlja ozbiljan problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi