Ponavlja li se 2005. godina: Šta će se dogoditi ako Lyon šokira Barcelonu?
Katalonski velikan je ogroman favorit u večerašnjoj utakmici. Ipak, favoriti ne pobjeđuju uvijek (Foto: EPA)

Ostaje li Španija bez četvrtfinaliste

Ponavlja li se 2005. godina: Šta će se dogoditi ako Lyon šokira Barcelonu?

M. Šljivak

Španski timovi u Ligi prvaka igraju sezonu za zaborav.

Valencia je ispala u grupnoj fazi takmičenja, Atletico i Real Madrid su eliminisani u osmini finala, a to se isto može večeras dogoditi i ekipi Barcelone.

Iako su Katalonci veliki favoriti protiv francuskog Lyona, primjeri Manchester Uniteda i Ajaxa, koji su napravili čuda, pokazuju kako je u fudbalu sve moguće.

Francuskom timu na Nou Campu večeras treba remi sa golovima kako bi prošli dalje, a ako se to desi, Španija nakon 14 godina neće imati predstavnika među osam najboljih timova Evrope.

U sezoni 2004/2005 se posljedni put desilo da La Liga nema predstavnika u četvrtfinalu. Deportivo i Valencia su tada učešće završili u grupnoj fazi, a Barcelona i Real Madrid nisu uspjeli proći rivale u osmini finala.

Barcelona je za rivala imal Chelsea. Poraženi su ukupnim rezultatom 4:5 (2:1, 2:4), a Real je ispao od Juventusa sa ukupnih 1:2 (1:0, 0:2).

Ipak, večeras će Lyonu biti potrebno pravo čudo da izbaci Barcelonu. Katalonci su veliki favoriti, a to je sasvim jasno i kada se pogledaju kvote na kladionicama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kvota u Mozzartu na prolaz Lyona je zaista ogromna, ali i klađenjem u Mozzartu na samu pobjedu možete itekako dobro profitirati.

Ovako izgledaju kvote u Mozzartu za ovaj meč...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi