Ponekad se zaista stiče dojam da VAR donosi pogrešne odluke

Ponekad se zaista stiče dojam da VAR donosi pogrešne odluke

E. Škorić

VAR nastavlja da nervira navijače u Engleskoj, a današnja odluka da se poništi pogodak Pukkija protiv Tottenhama je poprilično neshvatljiva.

VAR je uveden kako bi utakmice bile regularnije, ali neke odluke je teško shvatiti i zaista imate taj osjećaj da ni sav video nadzor i sva tehnologija ne pomaže da se donesu ispravne sudijske odluke.

Jer, pogledajte screenshot ispod, izgleda li vam Pukki kao da je najbliži golu Tottenhama?

VAR je ovu situaciju okarakterisao kao ofsajd, pa je pogodak Finca poništen i samo zato je sada na semaforu za Spurse i dalje dostižnih 0:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedini gol u prvih 45 minuta postigao je bh. reprezentativac Mario Vrančić u 18. minuti, a upravo je on uputio sjajan pas za Pukkija kod poništenog gola.

Top Komentari

Ninoox
Ma trebaju gledat ako je noga ispred, ili u sesnestercu i glavu ii to je to.. A ne brate rame u ofsajdu oni sviraju ga, zalosno
0 1
gameon
Var..veliko s ranje
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi