Ponovo haos s VAR-om: Sudija prekinuo kontru kako bi pogledao snimak
Foto: Screenshot

Fudbaleri Tigersa "poludjeli"

Ponovo haos s VAR-om: Sudija prekinuo kontru kako bi pogledao snimak

Teme:

VAR svakako ima dobrih strana, ali prečesto doslovno izaziva haos na fudbalskim terenima, bez obzira o kojem je takmičenju riječ.

Tako je bilo si sinoć u Meksiku.

Tigeres je gostovao kod Club Americe u prvoj utakmici četvrtfinala tamošnjeg šampionata i slavio pobjedu rezultatom 1:2. Možda bi pobjeda Tigresa bila i ubjedljivija da nije bilo sudije Guerrera.

Naime, fudbaleri Tigeresa su u samom finišu meča krenuli u kontru, bila je to sjajna prilika za treći gol, a onda je sudija Guerrero prekinuo igru usred njihovog napada kako bi pogledao snimak sporne situacije koja se desila koji trenutak ranije.

Gledao je Guerrero da li je bilo dovoljno kontakta za penal za Club Americu nakon jednog ubacivanja i zaključio da nije.

Tigres counter attacks, Fernando Guerrero stops the play to review VAR, even though the play was still going on, Tigres players go mad, Yellow for Pizarro from r/soccer

Fudbaleri Tigersa su bili izuzetno ljuti zbog činjenice da je sudija prekinuo njihovu kontru, a na kraju je zbog burnih protesta žuti karton dobio igrač gostiju Guido Pizarro.

Tigres će prednost od 2:1 braniti u revanšu na svom terenu, 2. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi