Ponovo sedmica u mreži Gibraltara

Irska poput Poljske

Ponovo sedmica u mreži Gibraltara

Edmir Škorić

Reprezentacija Irske razbila je Gibraltar sa 7:0 u meču drugog kola grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Gibraltar, uz dužno poštovanje svim reprezentacijama, nema ni približnu kvalitetu da bi se mogao suprostaviti Poljskoj ili Irskoj. Od Poljaka je poražen sa 7:0 u prvom, a istim rezultatom od Iraca u drugom kolu kvalifikacija.

S druge strane, ovo je Ircima druga pobjeda pošto su u prvom kolu savladali Gruzijce. 

Robie Keane je predvodio domaće sa hat-trickom u 18 minuta. Treći gol postigao je s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sjajni Keane je u 46. minuti asistirao McCleanu sa 4:0, zatim je u 52. minuti Perez postigao autogol, a minutu kasnije McCelan svoj drugi gol na meču. Konačnih 7:0 postavio je Hoolahan u 56. minuti.


Ireland vs Gibraltar 7-0 All Highlights And... by akainuxace

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.