Ponuda koja se teško odbija: United ruši sve rekorde zbog Allija?
Dele Alli postaje drugi najskuplji fudbaler ikad

Navodno nude 180 miliona funti

Ponuda koja se teško odbija: United ruši sve rekorde zbog Allija?

M. Šljivak

Sjajni veznjak Tottenhama Dele Alli bez ikakve sumnje je jedan od najboljih fudbalera svijeta.

 

Ovaj 21-godišnjak je potpuno eksplodirao u dresu londonskog tima, a postao je i nezamjenjiv član reprezentacije Engleske.

Alli i ove sezone igra jako dobro. Često se zbog toga povezije i sa odlaskom iz redova Spursa, a engleski mediji tvrde da bi on uskoro mogao napraviti veliki transfer i postati član Manchester Uniteda.

Navodno, Crveni đavoli za usluge sjajnog veznjaka Spursima su spremni ponuditi čak 180 miliona funti, što bi nakon Neymarovog prelaska iz Barcelone u PSG, bio najveći transfer ikad, ali i najveći transfer u Engleskoj svih vremena.

Ipak, ovo su za sada još uvijek špekulacije. Alli je ugovorom vezan za Tottenham, a pored Uniteda interes za njegove usluge ranije su pokazivali Real Madrid i Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno, Alli je 2015. godine stigao u Spurse iz MK Donsa za samo pet miliona funti i pokazalo se da je njegova kupovina ponajbolji posao u historiji kluba.

Alli je ove sezone odigrao 16 utakmica. Sedam puta se upisao u strijelce, a četiri puta je asistirao za gol.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi