Pope najveći tragičar u porazu svoje ekipe od Newcastlea
FOTO: EPA

Pobjeda domaćih

Pope najveći tragičar u porazu svoje ekipe od Newcastlea

Esmer Oštraković

Nogometaši Newcastlea ostvarili su pobjedu u okviru 4. kola Premiershipa na svom terenu protiv Burnleyja.

Bilo je 3:1 za Newcastle u utakmici u kojoj je glavni tragičar bio golman gostiju Nick Pope, koji je imao niz loših intervencija tokom utakmice.

Već u 14. minuti Saint-Maximin je sjajnim golom doveo domaću ekipu u vodstvo. Do kraja poluvremena nije bilo golova, te su domaći imali minimalnu prednost.

U drugom poluvremenu WestWood je u 61. minuti donio poravnanje Burnleyju, ali je četiri minute kasnije Wilson pogodio za novo vodstvo domaćih.

Kada se očekivao novi pritisak gostiju, Pope nakon katastrofalne reakcije pravi penal za Newcastle, a u gol ga pretvara Wilson.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Newcastle ostvario sigurnu pobjedu.

Top Komentari

Penderinos
Pop, još nam samo fali rabin i hodža i možemo vjerski sajam praviti !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi