Popović: BiH je neugodan protivnik

Uoči duela BiH i Hrvatske

Popović: BiH je neugodan protivnik

Adnan Beganović

U okviru 4. kola Grupe C Evropskog košarkaškog prvenstva u Litvaniji naš nacionalni tim večeras će snage odmjeriti sa Hrvatskom.

Poraz od Finske vratio nas je u realnost, no i pored katastrofalnog izdanja u pomenutom susretu još uvijek sudbinu držimo u svojim rukama. Odnosno, ukoliko večeras savladamo Hrvatsku ponovo ćemo biti u igri za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Međutim, Hrvatska je u ovom trenutku kvalitetnija selekcija i izabranicima Josipa Vrankovića eventualni večerašnji trijumf osigurava nastup u drugom krugu, a oni su uvjereni da će do istog i doći.

"BiH je neugodan protivnik. Oni su šuterska ekipa koju predvode Teletović i Domercant. Dobro smo se pripremili i nadam se da se neće ponoviti utakmica kao sa Makedonijom, koja je evo pokazala da je vrlo opasan protivnik pobjedivši Grčku. Nadam se da će nam se igra dizati iz utakmice u utakmicu", rekao je kapiten hrvatske reprezentacije Marko Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije