Popović: Oduševljen sam potpisom ugovora

Mladi fudbaler Čelika

Popović: Oduševljen sam potpisom ugovora

Dino Kurbegović

Još tri dana su ostala do prozivke nogometaša Čelika koju je zakazao trener Vlado Jagodić. Iako na samoj prozivci neće biti šefa stručnog štaba zbog obaveza prema mediteranskoj reprezentaciji, sve je spremno za prozivku koju će izvršiti treneri Amir Japaur i Nizah Hukić.

Kada je u pitanju igrački kadar još je nepoznata situacija oko četvorke kojima je istekao ugovor (Maletić, Jusić, Kajkut i Mešanović), a lijepa vijest je da je dojučerašnji junior Marin Popović jučer potpisao četverogodišnji ugovor s Čelikom.

Ovaj mladi ofanzivac koji je u prošloj sezoni debitovao za seniorsku ekipu, te se igrama i pristupom nametnuo treneru Vladi Jagodiću koji mu je ukazao priliku u 13 prvenstvenih utakmica. Kao nagradu za dobre igre jučer je stigao i poziv za Mediteransku reprezentaciju BiH koja će nas predstavljati na igrama u turskom Mersinu.

 Mladi 18-godišnji Marin Popović oduševljen je potpisivanjem ugovora s Čelikom i pozivanjem u Mediteransku reprezentaciju što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Čini mi se kao da sanjam ono što se desilu u posljednja dva dana je nešto što sam priželjkivao i nadao cijelo vrijeme. Potpisivanje ugovora s Čelikom je ostvarenje dječačkog sna, a poziv u reprezentaciju je šlag na tortu. Jednostavno presretan sam, a ove lijepe vijesti su me još dodatno motivirale da radim bolje i jače kako bi još više napredovao", presretan je kapiten i najbolji strijelac juniora Čelika u prošloj sezoni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Očekivanja od nastupa u Čeliku, te predstojećim igrama u Turskoj su velika

"Na prozivci neću biti zbog obaveza prema reprezentaciji, ali svakako da se radujem brzom susretu sa svojim saigraćima iz kluba. Nadam se da će ekipa ostati na okupu i da ćemo se dobro spremiti i pripremiti za narednu sezonu. Pokazali smo prošle sezone da smo ozbiljna ekipa koja se sa svima sportski i fer nadmetuje, a plasman u vrhu tabele je dobra smjernica za narednu sezonu. Kada je u pitanju poziv u Mediteransku reprezentaciju to je velika čast za mene i samo sudjelovanje na igrama pod zastavom BiH je nešto veliko i ogromna stepenica više u mojoj karijeri. Bio sam član nekoliko okupljanja juniorske reprezentacije prije dvije godine, a ukoliko dobijem priliku u Turskoj za igru pokušat ću opravdati povjerenje selektora Jagodića, koji ima ogromne zasluge za moje igre i sve što se desilo u posljednjih pola godine", završio je razgovor za SportSport.ba velika nada zeničkog Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.