Poput Spahića: Evo kako su prošli kreatori najvećih skandala

Bh. stoper pred arbitražom

Poput Spahića: Evo kako su prošli kreatori najvećih skandala

A. Haznadarević

Nepoštovanje iskazano od strane zaštitara prema trenutno najboljem igraču kluba, koji je zahvaljujući svojim statistikama proglašen za najboljeg stopera na svijetu u tekućoj godini,  probudio je revolt u krvi Balkanaca, pa je društvo Emira Spahića i on sam, odlučilo naučiti ih lekciji. Ipak, to se ne radi tako, jer nije riječ o ulici, pa su sve prilike da će temperamentni bh. stoper dobiti veliku kaznu od strane kluba, ali i od DFB-a.

Zavisno od utvrđenog stepena odgovornosti za nastanak cijele situacije koja je već danima glavna tema njemačkih medija, o sankcijama Emira Spahića će se razgovarati tek nakon okončanja policijske istrage o tuči na BayAreni. Bilo kako bilo, čuveni Spaha će u svakom slučaju dobiti određenu kaznu, samo je pitanje kakvu, a ona može ići od nekoliko mečeva suspenzije, pa sve do raskida ugovora. To nije ni prvi ni posljednji skandal u kom su se našli veliki fudbaleri, a u nastavku možete provjeriti kako su prošli kreatori drugih, velikih fudbalskih skandala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.