Poput Spahića: Evo kako su prošli kreatori najvećih skandala

Poput Spahića: Evo kako su prošli kreatori najvećih skandala

Joey Barton

A. Haznadarević

Nepoštovanje iskazano od strane zaštitara prema trenutno najboljem igraču kluba, koji je zahvaljujući svojim statistikama proglašen za najboljeg stopera na svijetu u tekućoj godini,  probudio je revolt u krvi Balkanaca, pa je društvo Emira Spahića i on sam, odlučilo naučiti ih lekciji. Ipak, to se ne radi tako, jer nije riječ o ulici, pa su sve prilike da će temperamentni bh. stoper dobiti veliku kaznu od strane kluba, ali i od DFB-a.

Suspenzija: 12 utakmica

Razlog: Brutalni napad na saigrača

Vjerovatno i najprgaviji fudbaler današnjice 2007. godine je na treningu svog tadašnjeg kluba Manchester Cityja brutalno pretukao saigrača Ousmanea Daboa, te završio u zatvoru 4 mjeseca uz 200 sati društveno-korisnog rada. Od kluba je automatski suspendovan do kraja sezone, a FA mu je nakon potvrđene krivnje propisao suspenziju od 12 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.