Poraz Arisa, Pašalić ponovo jako dobar

Dobar učinak Pašalića

Poraz Arisa, Pašalić ponovo jako dobar

Midhat Šljivak

Košarkaši Panioniosa savladali su na svom parketu ekipu Arisa u 18. kolu grčke A1 lige rezultatom 82:75, a još jednu dobru partiju za goste je odigrao bh. košarkaš Muhamed Pašalić.

Panionios je u velikoj seriji pobjeda, a i danas su tokom cijelog susreta imali rezultatsku prednost. Nakon prvih deset minuta su vodili 18:15, da bi odličnom igrom u drugoj četvrtini na odmor otišli sa 12 poena prednosti 44:32.

U nastavku susreta Panionios je mirnom igrom održavao svoje vodstvo. Aris je pokušavao da se vrati u utakmicu, no u tome nisu uspjeli, pa je domaći tim zasluženo stigao do pobjede.

Muhamed Pašalić je za Aris unacio 15 poena, te je imao četiri asistencije za 30 minuta na parketu, a domaće su od pobjede predvodili Milbourne sa 21, te Papas sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.