Poraz Cityja za historiju Liverpoola: Redsi postavili novi rekord

Kakva sezona

Poraz Cityja za historiju Liverpoola: Redsi postavili novi rekord

E. Oštraković

Liverpool je u proteklom kolu ostvario novu pobjedu, ovaj put protiv Southamptona, a bilo je 4:0.

Nakon jučerašnjeg poraza Cityja na gostovanju kod Tottenhama, Liverpool je došao do novog rekorda.

Naime, Liverpoola nakon 25 kola ima čak 22 bodva više od drugoplasirane ekipe Manchester Cityja i to je najveća razlika između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u historiji ovog takmičenja.

Rekord je još više poseban kada u obzir uzmemo da se na drugom mjestu nalazi moćni Guardiolin City koji je dvostruki uzastopni prvak Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ekipi koju s klupe predvodi Klopp, potrebno je još šest pobjeda kako bi postali prvaci Engleske prvi put nakon 1990. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi