Poraz Hadžibegićevog Valenciennesa na domaćem terenu

Poraz Hadžibegićevog Valenciennesa na domaćem terenu

O. Lekić

U okviru 13. kola Ligue 2 Valenciennes kojeg sa klupe predovdi bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić pretrpio je poraz na domaćem terenu.

Izabranici Faruka Hadžibegića su s obzirom na stanje na tabeli u duel sa Nimesom ušli kao blagi favoriti, no tu ulogu nisu uspjeli opravdati na terenu, pa su na kraju ostali bez bodova (3:2).

Dobro je Valenciennes otvorio susret i preko Da Coste je stigao do prednosti u 21. minuti, da bi u 65. Sissoko stvari vratio na početak.

No, samo minut kasnije Da Costa ponovo vraća prednost domaćoj ekipi ali Kouakou u 72. pogađa za 2:2. Četiri minute kasnije Sissoko svojim drugim pogotkom donosi pobjedu Nimesom.

Valenciennes se nalazi na 9. mjestu tabele sa 17 bodova, a Nimes nakon večerašnje pobjede imao 18 bodova i nalazi se na 8. mjestu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi