Poraz od Hrvatske i borba za opstanak

Poraz reprezentacije

Poraz od Hrvatske i borba za opstanak

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva od selekcije Italije rezultatom 77:61.

Eventualnom pobjedom u ovom susretu naša selekcija je mogla osigurati opstanak u društvu najboljih selekcija Evrope, ali su zaista lošom partijom doživjeli poraz, te će se boriti za opstanak u A diviziji

Hrvatska je bolje ušla u meč. Poveli su 8:0, imali su u jednom trenutku i 11 poena prednosti, ali sjajnom igrom u završnici prvog perioda naša selekcija dolazi do samo minus dva nakon 10 minuta igre, 18:16.

Iako je naša selekcija u jednom trenutku uspjela i da povede, Hrvatska je vodila i gotovo cijelim tijekom druge dionice. Uspjeli su susjedi da stvore plus 10, ali je serijom od 10:0 u finišu prvog poluvremena naša selekcija došla do neriješenog rezultata nakon 20 minuta igre, 35:35.

Međutim, potpuni pad igre bh. košarkaši su doživjeli u trećoj dionici. Gotovo ništa nisu uspjeli pogoditi, veliki broj grešaka i jako loša organizacija igre skupo je plaćena, pa su Hrvati u posljednju dionicu ušli sa 13 poena prednosti, 59:46.

Nisu se izabranici Dragoljuba Vidačića uspjeli vratiti u zadnjoj dionici. Hrvatska je imala i 20 poena prednosti, a na kraju je Hrvatska slavila pobjedu od 16 razlike.

Do trijumfa ih je vodio fantastični Tomislav Gabrić sa 29 poena i devet skokova, a Domagoj Bošnjak je dodao 17.

Kod naše selekcije Imran Polutak je imao double-double učinak od 19 poena i 12 skokova, dok je Nedim Buza također ubacio 19 poena uz devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.