Poraz Olimpije u Finskoj, Skhendija ubjedljiva

Evropska liga

Poraz Olimpije u Finskoj, Skhendija ubjedljiva

Olimpija iz Ljubljane izgubila je na gostovanju u Finskoj od VPS-a u 1. pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

Slovenci su u Finskoj od VPS-a poraženi s minimalnih 1:0, a ključni trenutak na utakmici se dogodio u 12. minuti kada je mrežu Vidmara pogodio Vahtera. 

Pokušavala je Olimpija na sve načine da dođe do izjednačenja, ali domaći su se uspjeli na kraju odbraniti i u dosta tvrdoj utakmici sačuvati svoju mrežu netaknutom. Priliku za iskupljenje i preokret Olimpija će imati za sedmicu dana u Sloveniji. 

Za Olimpiju su u ovom susretu nastupili i Goran Brkić i Tomislav Tomić, koji su ovog ljeta na Stožice stigli iz Premijer lige BiH. 

Za razliku od Olimpije, od klubova s naših prostora razloga za slavlje je imala makedonska Skhendija. Ona je na domaćem terenu s uvjerljivih 3:0 savladala Daciju iz Moldavije, a pitanje pobjednika bilo je jasno već na otvaranju meča. 

Ibraimi je golom u sedmoj minuti doveo Shkendiju u vodstvo, da bi 11. minuti Radenski udvostručio prednost i povisio na 2:0. Isti igrač je u finišu utakmice postigao svoj drugi gol, te tako odveo Shkendiju na korak od plasmana u sljedeću fazu takmičenja. 

Evropska liga, 1. pretkolo: 

Dinamo Minsk - Runavik 2:1
Levadia - Cork City 0:2
Chichura - Altach 0:1
Dinamo Batumi -  Jagiellonia 0:1
Skhendija - Dacia 3:0
Soligorsk - Sudova 0:0
VPS - Olimpija 1:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi