Poraz Reala više nije šok: Bolna noć za Kraljeve u predgrađu
Očajna sezona madridskog velikana bliži se kraju. Večeras su potvrdili kako im apsolutno ništa ne ide od ruke i poraženi su od tima koji je već jednom nogom ispao (Foto: EPA)

Nova loša partija velikana iz Madrida

Poraz Reala više nije šok: Bolna noć za Kraljeve u predgrađu

M. Šljivak

Madridski Real poražen je večeras u 35. kolu La Lige na gostovanju u predrgađu kod Rayo Vallecana rezultatom 1:0.

Ekipa Zinedinea Zidanea je i večeras pokazala da joj trebaju ogromne promjene i svježa krv. Ipak, sezonu će Francuz morati da završi sa ovim fudbalerima koje ima, ali navijači Reala proživljavaju šok za šokom.

Rayo je večeras uspio da im zada još jedan nokaut. Pogodili su domaći sa penala u 23. minuti, a pogodio je Adri Embaraba za prednost od 1:0.

Prethodno je Gareth Bale imao veliku šansu da postigne gol. Nije ga iskoristio i odmah potom je stigla kazna na drugoj strani.

Za razliku od prvog poluvremena koje je donijelo dobre šanse na obje strane u nastavku nismo vidjeli gotovo ništa od oba tima.

Rayo je činio sve kako bi zatvorio utakmicu. Real nije bio moćan u napadu, imali su određene pokušaje, ali sve je to bilo premalo da se izvuče barem jedan bod.

Na kraju je domaći tim stigao do velike pobjede. Iako su prije ovog kola bili doslovno otpisani, večeras su uhvatili novih dah nade i došli su do 31. boda u sezoni.

Tri kola prije kraja ovaj tim je na šest bodova od sigurne zone. Teško je vjerovati da će se izvući, ali se mogu pohvaliti da su pobijedili velikog brata iz Madrida.

Real je ostao na treoj poziciji koju će do kraja prvenstva i sačuvati, ali ovo je za madridskog velikana sezona za zaborav.

La Liga, 35. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rayo - Real Madrid 1:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Bez Ronalda prosječan klub.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi