Poražavajuća statistika Josea Mourinha

Nije to onaj stari Special One

Poražavajuća statistika Josea Mourinha

Edmir Škorić

U posljednje tri natjecateljske utakmice Manchester United je doživio tri poraza.

Nakon sjajnog početka sezone, Mourinhov United je uvezao tri poraza. Prvo od Manchester Cityja na Old Traffordu (2:0), pa u Rotterdamu od Feyenoorda (1:0) u Evropskoj ligi i danas protiv Watofrda (3:1) u gostima.

Mourinho je ovog ljeta u United doveo velike zvijezde poput Pogbe, Mkhitaryana i Ibrahimovića, ali... Nešto očito ne štima u igri, pa će Portugalac morati da poradi sa svojim asistentima na određenim stvarima.

Mourinho je prošle sezone imao očajne rezultate u Chelseaju i kao da se vraća na staro i na Old Traffordu. 

U zadnjih 32 natjecateljske utakmice, Mourinho je ostvario čak 14 poraza i pet remija uz 15 pobjeda. Još nevjerovatniji je podatak da Mourinho od ere kada je trenirao Porto nije upisao tri vezana poraza, a to se dogodilo prije 14 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi