Pored dva golmana, samo je još dvojici igrača ove sezone uspjelo da odigraju sve minute u Bundesligi

Nevjerovatan podvig dvojice igrača

Pored dva golmana, samo je još dvojici igrača ove sezone uspjelo da odigraju sve minute u Bundesligi

S. Pašalić

U njemačkoj Bundesligi se jučer odigralo posljednje kolo ove sezone u kojem je Bayern stigao do novog naslova prvaka.

Bavarci su razbili na Allianz Areni Eintracht Frankfurt sa 5:1, a iako je Borussia Dortmund savladala u gostima Monchengladbach sa 2:0, to joj nije bilo dovoljno za naslov.

Bayern je na kraju završio sa dva boda prednosti ispred Dortmunda, a Leipzig i Bayer Leverkusen će također uz ove dvije ekipe igrati u Ligi prvaka naredne sezone.

Borussia Monchengladbach i Wolfsburg će u Evropsku ligu, dok će Eintracht igrati kvalifikacije ovog takmičenja. Iz lige su ispali Hannover i Nurnberg, dok će Stuttgart igrati doigravanje sa trećim timom u 2. Bundesligi.

Kraj sezone je vrijeme i kada na vidjelo izlaze i neki statistički parametri. Tako su ove sezone u Bundesligi samo četiri igrača provela svaku minutu na terenu.

Pored dvojice golmana, Yanna Sommera i Ron-Roberta Zielera, samo je dvojici igrača uspjelo da ostvare ovaj nevjerovatan podvig, a radi se o igraču Bayerna Joshui Kimmichu i igraču Hannovera Waldemaru Antonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi