"Poredite Vinicusa sa najboljim na svijetu, dovraga ljudi"

Jordi Alba dao zanimljiv komentar

"Poredite Vinicusa sa najboljim na svijetu, dovraga ljudi"

M. Šljivak

Mladi Brazilac Vinicus Junior (18) blistao je u duelu Reala i Barcelone u Kupu Kralja.

Ipak, iako je pravio ogromne probleme odbrani katalonskog tima, na kraju nije uspio da zabije gol, a na kraju je Barca slavila sa 0:3 i prošla je u finale.

Međutim, nakon sjajnog nastupa, Viniciusa su počeli upoređivati sa Lionelom Messijem iz mlađih dana.

Messi je oduševio svijet u svojim prvim utakmicama za Barcu. Upravo to radi i Vinicius u dresu Kraljeva, ali usporedbama je na kraju stao lijevi bek Barcelone Jordi Alba.

"Poredite Viniciusa sa najboljim na svijetu, dovraga ljudi", rekao je Alba, te je dodao:

"Vinicius je odličan igrač. Ništa loše o njemu nisam rekao, ali budimo realni i iskreni. Fantastičan je, već sada daje dosta Realu, iako je mlad. Nije ni njemu lako da sa 18 godina ima toliki pritisak zvijezde. Međutim, poređenja sa Messijem ne trebaju ni njemu, ali ni nikome drugom", dodao je Alba.

Nedavno je Alba također dobio identično pitanje, ali je nakon istog samo otišao riječima "Laku noć".

Brazilski fudbaler je odigrao ukupno 26 utakmica za prvi tim Reala. Posigao je tri gola, a upisao je čak 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novu šansu da zablista protiv velikog rivala Vinicius ima već tokom vikenda. Real u subotu ponovo dočekuje Barcelonu i Brazilac će biti pod posebnom lupom.

Meč Real Madrid - Barcelona igra se u subotu od 20:45 sati. Kladionica Mozzart kao favorita, ali blagog, vidi ekipu Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LOLLOL
Messi je sa 18 godina čuda pravio. Predobar je Vinicius, ali niko se ne može porediti sa Messijem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti