Suze mladog Sergija za kraj
(Foto: Screenshot) Sergio Reguilon polako, ali sigurno zauzima svoje mjesto u Realu. Ove sezone je već skupio 17 nastupa za Kraljeve.

Budućnost je svijetla, ali treba doći do nje...

Suze mladog Sergija za kraj

Zasićenje, odlazak Cristiana Ronalda ili nešto drugo - nije toliko ni bitno, pogotovo navijačima Reala. Kraljevi se muče, a čini se da ni Santiago Solari nema pravo rješenje.

Taman kada se navijači kraljevskog kluba ponadaju da su loši dani prošli, Real uspije doživjeti novi neuspjeh. Naravno, riječ je o sezoni 2018/2019, pošto je u nekoliko prethodnih sezona madridski velikan bio nezaustavljiva sila.

Tek što su se Kraljevi oporavili od šokantnog poraza od Girone na Bernabeu (u LaLigi), sinoć je stigao novi, puno bolniji.

Real je eliminisan u polufinalu Kupa Kralja i to od strane najvećeg rivala, Barcelone. Bolno je navijačima Reala bilo gledati prema semaforu koji je sinoć pokazivao 0:3, a još teže im je pala činjenica da je njihov tim imao svoje prilike, imao ih je puno više nego Barcelona. Ali kada ne ide, ne ide.

A kada ne ide, "pucaju" i oni najsnažniji. Tako suze nakon sinoćnjeg poraza nije mogao suzdržati ni mladi Sergio Reguilon.

Real, neminovno je, mora krenuti u podmlađivanje ekipe i stvaranje Kraljeva za budućnost. Jedan od stubova novog Reala bi trebao biti i mladi, 22-godišnji, Sergio Reguilon. Barem kako pitate Santiaga Solarija, koji ima puno povjerenje u mladog beka.

Toliko mu vjeruje da je Reguilon uspio istisnuti Marcela iz ekipe, čovjeka koji je godinama bio jedan od najvažnijih igrača Reala.

Reguilon - fantastičan

Reguilon je i sinoć bio odličan, a prema Solariju i fantastičan. Ipak, puno je još rada potrebno da se Real vrati na pravi put pokazala je i sinoćnja utakmica. I mladi Reguilon pokazuje da je veliki potencijal, ali još uvijek nije Marcelo. Sinoć je naučio i da nekada možete uraditi sve (ili skoro sve) kako treba, ali da ni to neće biti dovoljno.

"Regulion i Vinicius su bili jako dobri. Regulion je, tačnije, bio fantastičan, a Vinicius vrlo dobar, ali mu je nedostajala završnica", osvrnuo se nakon sinoćnje utakmice Solari na dvije buduće zvijezde Reala.

Ipak, dok ne dođe budućnost, Barcelona je u ovom trenutku jednostavno bolja.

Međutim, imaće Kraljevi priliku da koliko-toliko poprave utisak jako brzo. Već u subotu je na rasporedu novi El Clasico (ovaj put prvenstveni), a navijačima Reala samo ostaje da se nadaju da neće ponovo biti suza ne Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi