Porto doveo novog Falcaa?

Kolumbijac Jackson Martinez potpisao za Porto

Porto doveo novog Falcaa?

A. Haznadarević

Portugalski fudbalski prvak Porto pojačao je svoje redove dovođenjem kolumbijskog napadača Jacksona Martineza.

Dosadašnji član meksičkog Jaguaresa potpisao je četverogodišnji ugovor u koji je ugrađena klauzula da može otići ako se pojavi kupac spreman platiti 40 miliona eura odštete. 

 

Martinez je u prošloj sezoni meksičkog prvenstva odigrao 31 utakmicu i postigao 16 pogodaka. Za kolumbijsku je reprezentaciju upisao 13 nastupa i zabio četiri gola.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

 

Prije tri je godine Porto doveo kolumbijskog napadača Radamela Falcaa koji se pokazao jednom od najboljih kupovina u klupskoj historiji. Pred Martinezom je težak posao želi li se približiti slavnom sunarodnjaku koji je danas član Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.