Porto i Benfica očekivano slavili

Portuguese liga, 15. kolo

Porto i Benfica očekivano slavili

Vodeće ekipe portugalskog prvenstva, Porto i Benfica, došli su do novih pobjeda.

Benfica je ugostila momčad Setubala, te slavila sa visokih 4:1. Gosti su prvi došli u vodstvo preko Nece u 7. minuti. Do kraja prvog dijela Benfica je na krilima Nolita i Cardoza došla do velikog preokreta. Nolito je bio strijelac sredinom prvog poluvremena, da bi Cardozo pogađao u 32. i 45. minuti.

Domaći su nastavili sa napadima i u drugom poluvremenu, ali viđen je samo jedan pogodak. bivši igrač Chelseaja, Nemanja Matić, postavio je konačnih 4:1. Benfica je ovom pobjedom zadržala prvo mjestu u Potuguese ligi.

Porto je na Dragao stadionu ugostio Rio Ave i slavio sa sigurnih 2:0. Junak domaćih bio je James Rodriguez sa dva pogotka. Prvi je postigao u 42. minuti, a drugi 10 minuta prije kraja susreta. Bila je to 11. pobjeda Porta u ligi, a sada momčad Vitora Pereire zaostaje dva boda za vodećom Benficom.

U nešto ranijem treminu Feirense i Gil Vicente su remizirali, a konačan rezultat glasio je 0:0. Susret je obilježila gruba igra sa obje strane, uz dva crvena kartona. U domaćoj ekipi je isključen Lopez, a Moreira je isključen kod gostiju duboko u nadoknadi.

Portuguese liga, 15. kolo (subota):
Feirense - Gil Vicente 0:0
Benfica - Setubal 4:1 (Nolito 24, Cardozo 32, 45, Matić 72 / Neca 7)
Porto - Rio Ave 2:0 (Rodriguez 41, 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.