Porto i Shakhtar prošli dalje, BATE Borisov ispao

Liga prvaka, grupa H

Porto i Shakhtar prošli dalje, BATE Borisov ispao

Athletic Bilbao u grupi H uspio je ostvariti novu pobjedu, savladavši BATE Borisov rezultatom 2:0.

Španski tim je imao više od igre tokom čitavog prvog poluvremena, ali otpor gostiju uspio je slomiti tek u 47. minuti. Nakon sjajne akcije mrežu Soroka zatresao je San Jose, da bi u samom finišu utakmice prednost udvostručio Susaeta i postavio konačnih 2:0.

U drugom susretu grupe H Porto je na domaćem terenu odigrao neriješeno sa ukrajinskim Shakhtarom, a susret je završen rezultatom 1:1.

Shakhtar je preko Stepanenka u 51. minuti uspio povesti, a minimalna prednost bila je aktuelna sve do 87. minute, kada je Aboubakar izjednačio.

Porto i Shakhtar idu u osminu finala, a Athletic Bilbao u Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:
Athletic Bilbao - BATE Borisov 2:0 (San Jose 47., Susaeta 88.)
Porto - Shakhtar 1:1 (Aboubakar 87., Stepanenko 51.)


Goal Stepanenko # FC Porto 0-1 Shakhtar - 10-12... by BitVideo
Goal Aboubakar # FC Porto 1-1 Shakhtar - 10-12... by BitVideo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.