Legenda više ne može da gleda Lukakua: "Dajte Edinu sve što želi da ostane u Interu"
Edin Džeko je i ove sezone zaista izuzetan u dresu Intera iako mu je 37 godina. Još uvijek igra na veoma visokom nivou (Foto: EPA)

Ventola hvali Džeku

Legenda više ne može da gleda Lukakua: "Dajte Edinu sve što želi da ostane u Interu"

M. Šljivak

Edin Džeko je s 37 godina i dalje jedan od najboljih napadača italijanske Serije A. Pohvale za 'Dijamanta' stižu sa svih strana, a nekadašnji napadač Intera Nicola Ventola smatra da bi Nerazzurri trebali učiniti sve kako bi Džeku zadržali u svojim redovima.

Nicola je za Tuttosport govorio o današnjim napadačima Intera. Posebno cijeni Edina Džeku i tvrdi da bi Nerazzurri trebali učiniti sve da ga zadrže u svojim redovima.

"Džeko je kompletan igrač. S tehnikom koju ima može igrati i iza napadača. To je čovjek koji uvijek promijeni stari na terenu", rekao je legendarni Nicola Ventola za Tuttosport, a zatim je prešao na Romelua Lukakua.

"Lukaku nema ništa od toga. On prvo mora biti fizički spreman i treba mu više 'pažnje' od trenera i saigrača. Trenutno nije vrijeme da bude razmažen. Igra se Liga prvaka, igra se za Kup. Potreban vam je spreman napadač", poručio je Ventola.

Za legendarnog napadača nema dileme. Edinu treba dati novi ugovor bez obzira na cifru koju traži.

"Da se ja pitam dao bih mu još godinu dana ugovora i ispunio bih mu sve zahtjeve s ekonomske strane. Na Edina uvijek možeš računati i on je igrač koji još uvijek može napraviti razliku", ističe Ventola.

Oglasi

Ventola je pored Edina hvalio i Lautara Martineza. Podsjeća ga na Christiana Vierija.

"Fantastičan napadač. Može postati još ubitačniji nego što je sad. Da bi bio vrhunski potrebno je postići više od 25 golova. Vođa je koji iz godine u godinu napreduje. Za mene je trenutno među petoricom najboljih napadača na svijetu. Uvjeren sam da ga svi žele u svom timu".

"Podsjeća me na Vierija. Bobo se 'bacao u vatru' za saigrače, raspravljao se sa svima, a kada si lider, to i radiš. To pokazuje Lautaro koji kao i Bobo stane ispred saigrača i pomogne im. Temperamentom me podsjeća na Boba, ali mislim da je Vieri čak bio i još žešći", govori Ventola.

Nicola Ventola je karijeru počeo u Bariju. Nakon Intera igrao je sezonu za Bolognu, da bi se potom ponovo vratio na Meazzu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, s obzirom na brutalnu konkurenciju koju je imao pored Ronalda, Vierija, Recobe, pa zatim i Hakana Šukura, Mohameda Kallona, Hernana Crespa, Obafemija Martinsa, Julija Cruza, Gabriela Batistute i Adriana, jednostavno nije imao previše prostora, pa je išao na posudbe.

Išao je ovaj fudbaler u Atalantu, Sienu i Crystal Palace na posudbe, a pred kraj karijere nastupao je još za Torino i Novaru u kojoj je 2011. godine okončao karijeru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Ko muhe bez glave su obojica.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi