Dok traje utakmica na Dragaou, van stadiona se dešava pravi skandal!

Šta će reći UEFA?

Dok traje utakmica na Dragaou, van stadiona se dešava pravi skandal!

A. Čaušević

Scene ispred stadiona Dragao dok traje revanš susret osmine finala Lige prvaka između Porta i Intera obilaze društvene mreže. 

Utamica Porto - Inter je počela u 21, a svi navijači Intera nisu dobili mogućnost da uđu na stadion iako su imali ulaznice.

Problemi su nastali nakon odluke portugalskog tima da ne dopusti ulazak navijačima Intera u druge sektore izuzev gostujućeg.

Saopštenje je stiglo neposredno pred početak utakmice pa su mnogi Italijani ostali ni na nebu ni za zemlji pošto su na stadionu, ali ne mogu gledati utakmicu.+

Broj navijača Intera kojim nije dopušten ulaz je oko 500, a ulazak je zabranila policija ispred portugalskog stadiona.

Oglasi

Iako imaju regularne ulaznice ne mogu prisustvovati utakmici jer posjeduju karte koji se ne nalaze u sektoru za gostujuću publiku, već u drugim dijelovima stadiona.

Paradoksalna i opasna situacija jer bi mogla dovesti i do nemira izvan stadiona Dragaoa, posebno ako se u obzir uzme ulog samog susreta.

Haos oko ulaznica nastao je prije početka utakmice samovoljom portugalskog kluba koji je donio odluku da prima samo navijače Nerazzurra s ulaznicama za gostujući sektor, zbog čega je stotine Italijana koji su stigli u Porto ostali neugodno iznenađeni.

Inače, u gostujućem sektoru se nalazi preko 2.000 navijača Intera koji su cijeli dan ulicama Porta bodrili Nerazzure.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako nekoliko stotina navijača Intera nije uživo gledalo utakmicu u Italiju se vraćaju puni zadovoljstvo pošto je njihov tim izborio plasman u četvrtfinale.

Utakmica je okončana sa nepopularnih 0:0 što je za Nerazzurre bilo dovoljno da se po prvi put nakon 12 godina nađu među osam najboljih timova Evrope. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi